20 Kasım 2006
usta
Nikon D200 / Nikon Nikkor AF-S DX VR 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED

Eminönü, İstanbul 2006

Perde hızı : 1/80
Diyafram : 3.5
ISO : 500
0 EV

pc uygulamaları : siyah beyaza çevrilip ışık ve kontrast ayarı yapıldı.
posted by bujene @ 3:54 ÖS  
9 Comments:
  • At 21/11/06 10:14, Blogger sammy said…

    Çok güzel. Bujene bu fotoğrafların çekimleri hakkında bilgi de vermeni rica etsem. Tabi seni zorlamayacaksa. Bir de kullandığın makinanın bilgilerini:))

    Bu arada bu blogun açılışında bazı resimler açılmıyor. "Kimim Ben" in altındaki ile, bu resmin altında bir resim daha. Bilginize sunulur efem:))

     
  • At 21/11/06 10:56, Blogger bujene said…

    çok teşekkür ederim sammy :) tabii elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. kullandığım makine Nikon D200 ve 18-200 lens. çekim bilgilerini de şu şekilde vereyim :

    Perde hızı : 1/80
    Diyafram : 3.5
    ISO : 500
    ve bazı photoshop uygulamaları var...

    bu arada blogdaki hatalar konusunda uyardığın için sağol... aslında ben mozilla firefox'ta düzenledim bu template'i ve bu prog.dan açtığımda gayet zarif, sorunsuz ve düzgün görünüyor. çıkmayan foto da yoktu. sen söyleyince explorer'dan baktım, aman allahım bu kadar berbat görünür bir template :))firefox'takiyle alakası yok hemen değiştirmeliyim. hiç explorer'dan bakmak aklıma gelmemişti, rezil gibi kaç gündür duruyormuş böyle :))) tekrar sağol uyarın için ;)

     
  • At 21/11/06 11:29, Blogger sammy said…

    Rica ederim Bujenecim.
    Benim makinam da Canon A700 6.O mega pixels. Yeni aldığım için daha tam randımanlı kullanamadım.

    Daha çok oğlumun değişik açılardan fotolarını çekiyorum bu aralar. Ama sokak fotoğrafçılığı çok ilgimi çekiyor. Senin böyle bir site açman gerçekten çok güzel oldu benim için:))

     
  • At 21/11/06 12:04, Blogger bujene said…

    fotoğraf makinen hayırlı olsun öncelikle. evet alıştıkça daha güzel işler çıkarıyor insan. ben de nikon coolpix 5400'le başlamıştım foto çekmeye. onun özellikleri yetmemeye başladı buna geçtik. göreceksin bu makine yakında yetmeyecek sana ;)

    ne güzel yanında bir modelin de var :) sokak fotoğrafçılığı da çok zevkli fakat girişken olmak gerekiyor bazen. özellikle insan fotoları çekerken.

    birşey soracağım, bu fotonun altındaki görünmeyen resim kalktı mı? bu postu editledim o görünmeyen foto hiç görünmüyor şu an ama bozulan template'im de düzelmiş :) sende de öyle mi görünüyor? düzelmişse değiştirmeyeceğim de :) kimim ben kısmındakini de düzeltemiyorum maalesef :( ancak blogger profilime foto yükleyince düzelir...

     
  • At 21/11/06 12:15, Blogger sammy said…

    Evet bu resmin altindaki o görünmeyen resim kalktı. "Kimim Ben" kısmındaki de sanırım senin dediğin gibi. Fotoğraf yeri ayırmışlar. Oraya bir resim yükleyince düzelecek.

     
  • At 21/11/06 13:03, Blogger sammy said…

    Bujene bu arada bloguma, izninle "Sokak Süpürgesi" ni de eklemek istiyorum. Tekrar hayırlı uğurlu olsun:))

     
  • At 21/11/06 16:29, Blogger bujene said…

    teşekkür ederim sammy linklerine eklediğin için ;)

     
  • At 2/12/06 19:30, Blogger ---OPTiO--- said…

    ben bu fotoyu cok seviyorum yaaaaa :) yaziyi hatirliyomusun bilmiyorum..:( keske silmeseydim yaaa...
    bu arada bisiy sorucam :)
    arada senin fotolari calabilirmiyim efemmm?? tabii ki link vermek sartiyla :D öptümm

     
  • At 5/12/06 19:48, Blogger bujene said…

    ben de çok seviyorum bu fotoyu optio :) emeği, alın terini hatırlatıyor, bu yaşta bile evlerine ekmek götürebilmek için alın teriyle, helal yoldan para kazanan insanları anlatıyor bu kare.

    evet o yazıyı hatırlıyorum, daha doğrusu yazı yazdığını hatırlıyorum ama benim hafızam balık gibidir bilirsin :) detaylar hakkında birşey diyemeyeceğim o yüzden. keşke yedeği olsaydı, çok hoş yazıların vardı. tabii çalabilirsin fotolardan, istediğin zaman ;)

     
Yorum Gönder
<< Home
 
 
kimim ben

My Photo

isim bujene bujene
yer İstanbul, Türkiye
hakkımda 27 yıl dünya, 13 yıl grafikerlik, 7 yıl karikatüristlik, 4 yıl evlilik, 3 yıl amatör fotoğrafçılık hayatındayım...
See my complete profile

fotoğraflarım
arşiv
linkler